luni, 24 aprilie 2017

Eforie, un loc deosebit pentru petrecerea Paştelui


Anul acesta am ales ca destinaţie pentru Sărbătorile de Paşte staţiunea Eforie Nord. M-am simţit extraordinar aici de Crăciun, şi, cu două voturi pro şi unul  aproape împotrivă din partea echipei, am plecat la drum, foarte devreme sâmbătă dimineaţă, către Marea Neagră.

SPA şi relaxare

Vedere spre mare de la balconul camerei
Am rezervat acelaşi hotel ca şi la Crăciun, aproape de mare. Acesta are un centru SPA bine-dotat,  în care şi cei mai pretenţioşi clienţi îşi pot găsi un colţ de relaxare. Am avut acces nelimitat la piscina interioară care este plină ochi cu apa de mare, încălzită astfel încât momentele de bălăceală să fie extrem de plăcute. De la 30 octombrie până la 1 mai, toţi oaspeţii hotelului pot merge gratuit la piscină. De data aceasta am avut curaj şi am încercat sauna. Mi-a plăcut foarte mult şi o recomand cu multă plăcere celor care sunt sănătoşi. În schimb persoanele cardiace şi cu rezistenţă scăzută la umiditate şi la căldură, ar trebui să evite sauna, dar pot încerca fără nicio problemă masajele de relaxare de la acest centru SPA.
Piscina cu apă de mare

Pentru două nopţi de cazare în cameră dublă am plătit 300 lei, tarif în care a fost inclus şi micul-dejun. Băiatul meu de 7 ani a fost cazat gratuit în cameră, însă pentru micul-dejun am plătit 10 lei pe zi. Hotelul l-am achiziţionat printr-un site de rezervări on-line cu circa o lună şi jumătate înainte de Paşte. Am încercat să mai rezervăm ulterior încă o cameră, dar nu s-a mai putut prin site-ul de rezervări on-line. Cu toate acestea am sunat la hotel şi, după câteva încercări de a contacta recepţia, am reuşit să mai facem încă o rezervare. Cea de a doua cameră nu a fost chiar în interiorul hotelului, ci a fost situată în aripa nouă a complexului, exact lângă piscină.

Am ajuns în jurul ore 11:00 şi, după cea am aşteptat cam 30 de minute, am primit o cameră superbă cu vedere la mare. Pot spune că cele 30 de minute de aşteptare au fost preţul plătit pentru frumoasa vedere de care ne-am bucurat pe parcursul celor trei zile de şedere. Hotelul a fost foarte curat tot timpul, personalul amabil şi gata să ne ajute ori de câte ori le-am solicitat sprijinul.

După orele petrecute la piscină ne-am plimbat şi pe malul mării, care a fost foarte liniştită şi curată. Am luat contact cu faţa de primăvară a staţiunii Eforie Nord şi pot spune că mi-a plăcut foarte mult. Pe un fundal albastru verdele crud al ierbii, florile primăverii de pe faleză, pomii înfloriţi care respirau aerul marin erau mici părticele dintr-un minunat tablou, în care marea a fost surprinsă de Marele Creator în cea mai frumoasă formă.
Sâmbăta de dinaintea Paştelui a fost însorită ceea ce ne-a permis să facem o baie de soare şi să ne plimbăm îndelung pe plajă.
Marea Neagră, liniştită
Duminica Paştelui a fost ceva mai înorată şi cu vânt. Pe lângă timpul petrecut la piscină, ne-am dus băieţelul într-un parc din apropierea hotelului să se joace, iar apoi am făcut o plimbare pe plajă.
Seara, ne-am luat rămas-bun de la mare, savurând la o terasă în adierea vântuluin fie o ciocolată caldă, fie un pahar de vin. Am ales seara pentru a ne lua la revedere de la mare, pentru că prognozele meteorologice pentru ziua de luni nu erau prea optimiste. Norii negrii care se îndreptau spre staţiune la lăsatul serii ne-au dat, de asemenea, de ştire ca va veni o straşnică furtună.
Chiar aşa a fost, deoarece ceasul nostru deşteptător al dimineaţii de luni a fost luni vântul puternic, crengile pinilor de lângă hotel şi picăturile de ploaie care ne băteau în geam, care ne-au vestit că este momentul să pornim la drum către casă.
Ne-am conformat, iar după micul-dejun cu ouă roşii, drob, cozonac şi o cafea excelentă, am luat calea căminului nostru care ne aştepta la 450 km depărtare.
M-am simţit excelent aşa că recomand vizitarea acestui loc măcar o dată în viaţă.

PS: Pentru a combina utilul cu plăcutul, este bine de ştiut că pe lângă momente unice de relaxare în Eforie poţi urma tratamente eficiente pentru afecțiuni reumatice, dermatologice, dar şi ale sistemului osos. 
Clima marină şi apa mării care este clorată, sulfatată, sodică, magneziană şi hipotonică (mineralizare medie de 15,5g) sunt doar câţiva prieteni naturali şi fireşti pe care îi poţi găsi de fiecare dată când te întorci în această zonă.. 

Călătorii cât mai frumoase şi aventuri de neuitat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu