joi, 29 decembrie 2016

Un Crăciun la SPA, în Eforie Nord

Piscina te cheamă asemeni mării la înot
Pentru 2016, nu am avut niciun plan de Crăciun. Urma să fie o sărbătoare ca multe altele petrecute în compania celor foarte dragi mie, acasă. Cu toate acestea, o propunere aparent nesemnificativă făcută de soţul meu, în seara de 23 decembrie, ne-a trimis direct la Eforie Nord la un drăguţ centru SPA, unde aveam să petrecm una din cele mai frumoase şi deosebite Sărbători de Crăciun.

Chiar în seara de 23 decembrie, am rezervat, on-line, nopţile de 24 şi 25 decembrie la unul din puţinele hoteluri din Eforie Nord deschise în această perioadă.


Am făcut rapid un mic băgăjel din care nu au lipsit costumele de baie şi ne-am băgat la somn, pentru a ne odihni, deoarece ne aştepta un drum lung şi obositor următoarea zi.

În Ajun de Crăciun, ne-am trezit toţi trei (eu, soţul meu şi băieţelul nostru) cu noaptea-n cap şi, înfruntând frigul (-6,5 grade Celsius), am pornit la drum către Marea Neagră.

Am plecat de acasă în jurul orei 6:00, iar cei 342 de kilometri i-am parcurs în circa 4 ore. În zona Dunării, pe A2, am avut parte de puțin polei și ceață, însă am mers prudent şi am ajuns cu bine la destinaţie.

În Eforie Nord am mai fost o singura dată, iar atunci (în 2010) doar am tranzitat stațiunea în drum spre Bulgaria. Cu toate acestea, ne-am descurcat relativ uşor în găsirea hotelului cu ajutorul Google Maps. Acesta este amplasat pe strada paralelă cu plaja, iar printre copaci, din camerele de la etaj, se poate întrezări marea.


Ne-am putut caza imediat, însă pentru a putea merge la piscină, pentru care am şi venit la acest hotel, a trebuit să mai aşteptăm. Au o politică specială pentru copii mai mici de 14 ani. Aceștia au acces la piscină doar între orele 12:00 - 14:00 și 17:00-19:00, când nu au loc ședințe de terapie pentru persoanele vârstnice. Chiar dacă la început nu mi s-a părut în regulă că piticii au acces doar la anumite ore, ulterior am realizat că acest interval este chiar bine stabilit. Copiii nici nu ar avea putere fizică să petreacă mai mult timp în piscină, iar un somn după-amiază chiar este recomandat, după înot.

Un mic rai al relaxării

Primele două ore pe care le-am petrecut în Ajun de Crăciun în piscină au fost grozave. Apa încălzită şi sărată din piscină, dar și decorul plăcut ne-au adus rapid relaxarea și ne-au luminat fețele.

Surprinzător pentru mine a fost faptul că mi-am reamintit destul de uşor mişcările de înot pe care le-am deprins în această vară si am putut înota fără prea mari dificultăţi.

Băieţii mei s-au simţit la fel de bine. Pe lângă înot au mai experimentat şi celelate echipamente de relaxare di piscină. Duşurile subacvale şi cervicale mi-au relaxat coloana destul de tensionate, din cauza sedentarismului.

Am experimentat şi fotoliile de apă, minicascada în care masajul este realizat prin jet de aer şi am reuşit să mă relaxez total. La fel de bine s-au distrat soţul şi băieţelul meu.

În sala în care este piscina există şi o saună foarte apreciată şi frecventată de cei prezenţi, cât şi o cameră de răcire. Eu nu am făcut saună, pentru că nu mă încântă ideea, dar penrtru cei pasionaţi părea destul de cool.

Am profitat de acest mic rai al SPA-ului şi l-am programat pe soţul meu la un masaj scurt de relaxare, în următoarea zi, care nu era alta decât ziua Crăciunului. A trebuit să alegem dintr-o listă lungă de tipuri de masaj şi tarife unele mai accesibile altele mai puţin abordabile (masaj medicinal, de relaxare, de înfrumuseţare etc.)

Mâncare pentru toate gusturile


Masa de prânz, ca şi celelalte mese pe care le-am luat în cele două zile, au fost la restaurantul hotelului. Mâncarea a fost destul de bună, iar personalul localului a fost destul de amabil şi plăcut. Le ofer cu dragă inimă cel mai bun calificativ. Seara exista chiar şi muzică live. Aici am putut mânca preparate din peşte, mâncăruri tradiţionale sau specifice litoralului nostru, dar şi preparate din bucătăria internaţională. Chair dacă preparatele nu au avut cele mai mici preţuri, au fost totuşi accesibile.

În tariful celor două zile a fost inclus, pe lângă intrarea la piscină, și micul dejun. Preparatele au fost cele obijnuite în hotelurile din România, adaptate sărbătorilor de iarnă (cozonac, piftie, tobă, lebăr salata de boeuf și multe altele.

Dacă înotul ne-a provocat foame, prânzul a venit la pachet cu un somnic. Acesta ne-a ajutat să ne refacem pentru o nouă repriză de bălăceală seara.

Plimbare pe malul mării

Plaja din Eforie Nord, în Dimineaţa de Crăciun


Ziua următoare s-a desfăşurat cam în aceeaşi mod relaxant. După micul-dejun, ne-am plimbat pe malul mării în aşteptarea orei 12:00 când puteam intra la piscină cu piticul. Chiar dacă marea este oricând frumoasă, partea aceasta a staţiunii nu prea mi-a plăcut. Strada care este paralelă cu marea este plină de gropi şi unele hoteluri par părăsite parcă în grabă. Faleza este destul de neîngrijită, iar în anumite locuri arată ca și cum ar fi fost vandalizată. Cu toate acestea plaja foarte lată, iar nisipul avea o culoare plăcută, deşi era înghetat.

Doar liniştea dimineţii

După această plimbare înviorătoare au urmat sesiunile de băltăceală şi masa, iar printre acestea a fost şi şedinţa de masaj programată.

Seara de Crăciun ne-a găsit toţi trei împreună, simţindu-ne minunat şi bucurându-ne de aceste clipe minunate.
Hotelul a pregătit un mic dar, de Crăciun, oaspeţilor
Brăduţul nostru de pe plajă
Moş Crăciun ne-a găsit chiar la mare


Frumoasă a fost şi a doua zi de Crăciun. Nu am mai vizitat piscina, însă am făcut din nou o plimbare pe malul mării pentru a ne lua rămas bun. Am lăsat-o la fel de fermecătoare.

PS: Pozele din interiorul SPA-ului sunt de calitate redusă și puține, întrucât am considerat că este de bun-simţ ca oamenii să nu fie deranjaţi de luminile obiectiv sau alte expuneri nepotrivite.

Pe curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu