vineri, 8 aprilie 2016

Trei minute, suficiente pentru o zi perfectă la piscină

Una din piscinele de la Căciulata
Soţul meu este un om al vitezei şi al surprizelor. Reuşeste să mă uimească plăcut zilnic cu gesturi frumoase şi are grijă ca viaţa noastră să fie mereu o aventură. Asta presupune să fiu mereu pregătită pentru ceva inedit sau gata să pornesc într-o escapadă de neuitat.

La fel s-a întâmplat şi în urmă cu trei săptămâni. Era sâmbătă dimineaţa şi de abia ne trezisem. Soarele de primăvara mângâia plăcut geamul dormitorului, iar piticul nostru s-a trezit divulgând că tati are o surpiză.


Faptul  că avea o surpriză nu a fost surprinzător, ci uimitor era locul în care voia să ne ducă pentru a surprinde: la piscină, la Căciulata, un loc minunat pentru a te relaxa şi a înota când încă nu este suficient de cald afară. Aici sunt câteva piscine cu apă caldă şi sărată, suficiente cât să te facă să uiţi de dorul de mare şi soare.

O zi petrecută în familie, la piscină, într-un complex drăguţ, la începutul lunii martie, este cel mai potrivit mod de a petrece o zi de sâmbătă perfectă.

Pentru a nu prinde aglomeraţie de pe DN 7, am hotărât să plecăm foarte repede, mai ales ca ne aştepta un drum de o oră şi jumătate. Aparent, nu ne trebuia prea multe pregătiri. Soţul meu a spus că maximum 20 de minute sunt suficiente pentru a ne face bagajele şi a porni la drum.

Crema minune
Fiind o surpriză, eu nu eram pregătită din toate punctele de vedere. O femeie care merge la piscină trebuie să arate impecabil, chiar dacă o face chiar la începutul lunii martie. Aşa că am tratat picioarele mele cu puţin respect şi le-am scăpat de firele de păr inestetice, chiar înainte de plecare. Am folosit puţină cremă depilatoare de la Farmec, cu Extract de Orhidee. Îmi place, fiindcă are un miros plăcut. Totul a fost extrem de rapid: am aplicat-o, iar după trei minute, picioarele erau fine ca mătasea cu o piele netedă şi catifelată. Cât crema şi-a făcut efectul, eu am avut timp să pregătesc băgăjelul fiului meu pentru distracţia la piscină şi câteva gustărele rapide: record de viteză – nu?

La fel de utile mi-au fost de-a lungul vremii şi benzile cu ceară pentru epilare. Ocupă foarte puţin loc în bagaj, fapt care pentru reprezină un atuu în călatoriile de mai multe zile, în care nu pot să iau aparatul de epilat cu mine, nu au nevoie să fie încălzite, precum ceara clasică, şi nu există riscul să mă ard, din cauza temperaturii prea ridicate.

Sâmbăta la Căciulata a fost superbă. Deoarece nu am pierdut prea mult timp cu pregătirile
de drum, am evitat alomeraţia de pe drum, dar şi de la piscină. Ne-am distrat de minune, înnotând în apa caldă şi sărată. Ca să simţim aerul curat, am prins curaj şi am încercat şi piscinele din exterior. Aerul curat şi soarele ne-au revigorat şi ne-au bine dispus.
În jurul orei 13:00, după un prânz gustos, am părăsit piscina de la Căciulata, căci se aglomerase prea tare, şi am pornit înapoi către casă, bine-dispuşi şi foarte fericiţi.
Trei minute au durat pregătirile, însă ziua de sâmbăta la piscină a fost una demnă de memorat şi de pus în albumul de amintiri fericite ale familiei noastre.
Trei minute, suficiente zi perfectă la piscină  a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu