miercuri, 23 martie 2016

Prima călătorie la mare, cu maşina, în formaţie de trei

Călătoriile au facut parte întotdeauna din experientele mele, oferindu-mi clipe unice alături de cei dragi mie.
În timpul facultăţii nu ratam niciun week-end însorit şi fugeam fie la mare cu trenul, fie la munte cu ia-ma nene, fie la  ţară, la bunici cu autobuzul. Oricare ar fi fost destinaţia eram nerăbdători s-ajungem, pentru acolo ne aştepta distracţia, indiferent de care era aceasta şi de mijloacele de transport.

Am rămas la fel de călător şi după ce m-am căsătorit, şi după ce a venit pe lume băieţelul meu, chiar şi acum când este şcolar.


Nu mai fugim cu o maşină de ocazie sau cu trenul personal cum o faceam odată, însă tot călători neobosiţi am rămas.

La început, plecam să cutreier ţara în lung şi în lat fie singură, fie cu gaşca. După o oarecare vreme mi-am găsit un bun partener de călătorii, cel care mi-a devenit mai târziu soţ. Echipa de drumeţi s-a completat în cel mai frumos mod cu putinţă, în momentul în care băieţelul meu a venit pe lume. Totuşi, abordarea călătoriilor noastre  s-a schimbat puţin.

Pregătiri pentru drum

Sursa foto: super-blog.eu
La-am dus pe pitic, la mare, pentru prima dată, la patru luni de la naştere. Fiind prima noastră plecare în formaţie extinsă de trei,  ne-am propus să facem tot posibilul să-i asiguram un drum cât mai plăcut, pentru ca el să prindă gustul călătoriilor, încă de bebeluş, deoarece voiam să-i curgă prin vene aceeaşi dragoste pentru călătorii.

Am pregătit frumoasa şi micuţa noastră maşinuţa, membru important al familiei, de altfel, până în cele mai mici detalii.

Deoarece cei 400 de kilometrii până la Marea Neagră erau destui pentru un bebelică, funcţionarea perfectă a sistemului de  răcire al maşinii era absolut necesară, într-o lună septembrie destul de călduroasă.
Ne-am informat în stânga şi în dreapta, pe la persoane mai pricepute ca noi, şi am aflat că partea de curăţare a sistemului de climatizare a maşinii este extrem de importantă, iar aceasta trebuie făcută odată pe an.

De ce?

Sursa foto: super-blog.eu
Pentru ca în sistemul de aer condiţionat auto se strâng microbi, bacterii şi mucegaiuri care ne pot afecta sănătătea, iar asupra unui copil mititel poate să aibă urmări extrem de severe: precum alergiile sau asmul.
Unul din semnele că trebuie să se intervină asupra aerului condiţionat este prezenţa unor izuri neplăcute în timpul funcţionării climatizării. Folosirea odorizantelor auto nu este cea mai sănătoasă alegere, deoarece ele maschează doar şi nu capabile să efectueze cu adevărat ceea ce se numeşte curăţare miros.

Am căutat pe cineva priceput să efectueze operaţiunea de igienizare aer condiţionat auto, întrucât am dorit să avem siguranţa unui lucru bine făcut, atât pentru noi cât şi pentru piciulică. Nici nu a fost nevoie să mişcăm maşina din parcare. După ce ne-am programat on-line pe www.freon-auto.com, un specialist a venit acasă, iar într-o jumătate de oră, chiar în parcarea noastră, acesta a pus un diagnostic al  instalaţiei de climatizare, a efectuat curăţarea, operaţiunea de încărare freon auto şi a schimbat uleiul sistemului de aer condiţionat.

După ce ne-am asigurat că putem oferi un confort termic corespunzător celui mic, dar şi că partenera noastră de încredere la drumuri lungi are tot ce-i trebuie, ne-am luat inima în dinţi, ne-am urcat în maşină, iar peste patru ore ne aflam în formaţie de trei pe plaja din Mamaia, fără nicio întâmplare neplăcută.

Bebeluşulului i-a priit prima lui călătorie. Aerul de mare i-a făcut bine şi, deşi în acea perioadă era agitat,  cât am stat la măricică a dormit şi a fost extrem de liniştit, iar noi am putut să ne relaxăm la rândul nostru.
Experimentul nostru s-a încheiat cu succes, iar noi am realizat ca va fi un mare iubitor de călătorii şi aventuri.
Prima călătorie la mare, cu maşina, în formaţie de trei a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu