marți, 15 martie 2016

Cenuşăreasa şi Pantofolo, în călătoria vieţii lor

 Pantofi colecţia Red Queen
Undeva, în Regatul Pattini, trăia prinţul Pantofolo. Îi venise de ceva vreme timpul să se însoare şi să ia frâiele regatului, dar îi intrase în cap că înainte trebuie să îşi găsească marea dragoste. Degeaba încerca regele să-şi convingă feciorul că treburile regatului sunt mai importante, fiindcă inima tânărului nobil era neastâmpărată şi tânjea după marea dragoste pe care n-o găsea niciunde.

La insistenţele părintelui său, Pantofolo a făgăduit că îşi va alege o soţie demnă să devină regina Regatului Pattini cât mai repede. Promisiunea era promisiune, dar şi speranţa că işi va găsi marea dragoste n-o abandonase.


Pentru a fi sigur că cea pe care o va alege este cea mai potrivită, prinţul năstruşnic s-a hotărât să invite toate domniţele din regat la un bal ca să-i fie mai uşor să-şi găsească aleasa inimii.

Pantofolo ştia, ca orice nobil, că ceea ce defineşte o adevărată prinţesă este graţia desăvârşită.

Pentru a o găsi pe cea mai graţioasă fată din regat, prinţul din Pattini l-a rugat pe vrăjitorul regatului să facă nişte pantofi magici care să se potrivească doar graţiosului său suflet pereche.

Magicianul putea să facă o vrajă, însă nişte pantofi demni de a fi purtaţi de o viitoare regină el nu se încumetă
să închipuie. Era înţelept şi cunoştea că pantofii viitoarei regine, nu puteau fi unii obişnuiţi. Ştia de un loc în care putea să găsească cei mai potriviţi pantofi. Zânele mergeau deseori acolo să le ursească pantofii viitoarelor prinţese. Acesta era un magazin de pantofi Carmine Shoes, loc în care a găsit exact ce căuta: acei pantofiori demni de a fi purtaţi de o regină sufletul pereche al prinţului.

În acele zile, în acelaşi Regat Pattini trăia o prea bună şi frumoasă fată. Era cunoscută sub numele de Cenuşăreasa. Ea nu trăia la palat, ci la gura-sobei din bucătăria, unui conac care odată cunoscuse fericirea. Acum, oricât ar fi încercat fata să-l înveselească, nu izbutea din cauza mamei ei vitrege şi celor două fiice ale sale.

Stăpâna conacului de acum se căsătorise cu tatăl Cenuşăresei şi se mutase în casă cu cele două fete haine şi răutăcioase. La scurt timp, părintele fetei muri, iar ea a rămas orfană, fiind nevoită să îndure nedreptăţile celor trei femei. Acestea au transformat-o în servitoare, bucătăria devenind pentru ea singurul loc în care îşi găsea un adăpost cald.

De la răposata ei mamă îi rămase doar o  carte legată între coperţi de piele pe care se vedau litere aurii care lăsau să se înţeleagă „Călătoriile lui Şoşonel prin lume”. În paginile acestei cărţi, citite cu ajutorul luminii din sobă, stătea fericirea Cenusăresei. Şoşonel era prietenul fetei şi o purta prin locuri fantastice, uimitoare şi pline de aventură. De fapt, Şoşonel nu era doar un personaj de poveste, ci era un spiriduş, pe care zânele ursitoare i-l trimiseseră Cenuşăresei, ca să-i arate calea, atunci când va avea nevoie.

Când cele două surori vitrege au primit invitaţia la bal, în conac a fost mare agitaţie. Acestea se întrebau cum îşi va alege Pantofolo regina şi se vedeau fiecare la braţul viitorului conducător. Doar biata Cenuşăreasa stătea la gura sobei, iar plângând, deoarece ştia că ea nu va ajunge niciodată la bal.

În seara balului, câteva din lacrimile Cenuşăresei au căzut pe paginile cărţii ei de suflet, iar Şoşonel a prins viaţă. Spiriduşul a făcut o vrajă şi a transformat-o pe Cenuşăreasa în ceea ce ea era de fapt: într-o prinţesă extrem de graţioasă. Inima celui care o privea se umplea de bucurie.

La un pocnit din degete al spiriduşului „Călătoriile lui Şoşonel prin lume” s-au transformat într-un covor zburător pe care Cenuşăreasa avea să zboare până la palatul lui Pantofolo. Înainte de plecare fata a primit sfatul să se întoarcă până la miezul nopţii acasă, căci vraja se va rupe, iar ea se va transforma din nou în fata de la gura sobei.

Când a ajuns Cenuşăreasa la bal, maestrul de ceremonii a anunţat că fiecare dintre domniţele prezente trebuie să încalţe acei pantofi stiletto Red Queen. Prinţul Pantofolo a anunţat că îi va deveni soţie  cea căreia i se vor potrivi pantofii, creaţi cu atâta măestrie.

Pe rând domniţele au încercat să-şi pună pantofii, însă niciuneia nu i s-au potrivit. Aceştia erau până la urmă nişte pantofi doar pentru o viitoare regină şi nu se lăsau purtaţi de  oricine. În plus, ei erau şi vrăjiţi, astfel încât să se lase încăţaţi de cea mai graţioasă şi pură fiinţă.

Pe Cenuşărea nu a recunoscut-o nimeni când a intrat în sala de bal şi toţi se întrebau cine este. Toţi ochii erau aţintiţi asupra ei, căci era răpitoare. De cum a văzut-o Pantofolo s-a dus el însuşi să-i pună pantofii, încântat de frumuseţea şi graţia ei.

Pantofii s-au lăsat încălţaţi, iar regele a răsuflat uşurat, căci prinţul putea acum să-i urmeze la tron. Dar orologiu se apropia de miezul nopţii şi fata şi-a adus aminte ce i-a spus Şoşonel: că vraja se va rupe. Când ceasul a început să anunţe sfârşitul zilei, Cenuţăreasa a fugit de la bal pierzând unul din pantofi.

În ziua următoare prinţul a plecat în căutarea prinţesei prin regat, fiindcă aceasta era singura pe care o putea lua de soţie, deoarece îi furase inima pe vecie. Multe fete au încercat să încalţe pantofii viitoarei regine, însă la fel ca la bal aceştia s-au lăsat încălţaţi doar de o fată pe care o chema Cenuşăreasa. Cei doi s-au urcat pe „Călătoriile lui Şoşonel prin lume” pentru a călători prin lume a-şi spune cum au trăit propriu lor basm.

Aceasta este de fapt povestea fiecărei fete din această lume: cenuşărese care se transformă în prinţese atunci când încalţă pantofi.

Te poţi transforma şi tu într-un personaj de poveste, aruncând o privire la oferte de oferte pantofi dama.
Cenuşăreasa şi Pantofolo, în călătoria vieţii lor a fost scris pentru SpringSupeBlog 2016










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu